Producten

solutions-toitures
Voordelen van Thermosulit

1. Isolatie en onderdak in één enkel product

2. Perfecte overlapping

3. Polyolefineschuim

4. Dun en soepel

5. Eenvoudig en snel te plaatsen

6. Gezond product

7. 100% waterdicht

8. Vuurvast

9. Hoge weerstand

10. Besparing = Ecologie

1. Isolatie en onderdak

Langs de buitenkant geplaatst vervangt Thermosulit zowel een ander isolatiemateriaal als een onderdak. Een onderdak dient als tweede dekking na de dakpannen. Het wordt op de kepers geplaatst en maakt het huis water- en luchtdicht. Beeldt u in hoeveel tijd en geld u kunt besparen als u in één keer isolatiemateriaal en onderdak plaatst!

2. Perfecte overlapping

Het innoverende en exclusieve overlappingssysteem van Thermosulit laat u toe het product rand tegen rand aan te brengen, zonder vervelende overlappingen. Het plaatsen van het latwerk en het aanbrengen van de aluminium tape wordt veel gemakkelijker. Bovendien verhoogt u de nuttige waarde van het gekochte product met 5 %. Dankzij een dergelijk overlappingssysteem en met de bijgeleverde aluminium tape is het gemakkelijk een 100% water- en luchtdicht resultaat te hebben.

Het feit dat men op een platte oppervlakte kan werken heeft een dubbel voordeel. Ten eerste is het veel gemakkelijker om de aluminium tape te kleven. Zo geeft het een betere adhesie en dus een betere dichtheid.

Ten tweede is er geen probleem meer om de lattenLange stukken van geraamte in hout, dun, nauw en vlak. te bevestigen. Voor de meeste thermo-reflecterende isolatiematerialen is er dichtheid dankzij een overlapping van het product wat een dubbele dikte geeft op die plekken. Wanneer men het latwerkLatten plaatsen zodat het als basis kan dienen om er iets op te bevestigen. wil plaatsen stelt dit dan een probleem. Het product moet dan "verpletterd" worden om min of meer platte latten te hebben.

3. Exlusief polyolefineschuim

Polyolefineschuim is een derivaat van polyethyleen. In tegenstelling tot de meeste schuimen die in de samenstelling van dunne isolatiematerialen voorkomen is polyolefineschuim niet chemischDe vorming van het netwerk van cellen en vezels gebeurt volgens een chemisch procédé. Meer uitleg in ons lexicon. maar fysisch vernetDe vorming van het netwerk van cellen en vezels gebeurt volgens een fysisch procédé. Meer uitleg hierboven. Het verkregen schuim is van zeer hoge kwaliteit en biedt talrijke voordelen.
Het bestaat uit gesloten cellen en niet uit open cellen. Aangezien "de luchtbellen" van het product microscopisch zijn is het warmtegeleidingsvermogen van dit schuim zeer laag. Zelf heeft het schuim al een zeer goede isolatiewaarde (thermische geleidbaarheid van 0,034 W/mK)! Met gesloten cellen werken betekent ook dat wanneer men er door niet of spijkert, het schuim niet opent en geen thermische brug veroorzaakt.

Terug naar boven

4. Soepel en dun

Thermosulit is een soepel product dat zich perfect aanpast aan alle onregelmatige vormen van de te isoleren oppervlakken. De geringe dikte laat toe ruimte te winnen en het volume van de gebouwen te vergroten.

Terug naar boven

5. Eenvoudig en snel te plaatsen

Thermosulit is heel gemakkelijk en veilig te plaatsen. Dit licht en sterk product wordt op maat gesneden met een gewone cutter en men kan meerdere m² plaatsen in één keer. De isolatie wordt vastgezet met een manuele nietmachine en met het latwerkLatten plaatsen zodat het als basis kan dienen om er iets op te bevestigen..

Terug naar boven

6. Gezond product

Thermosulit is een volledig gezond, antistatisch, niet toxisch, vezelloos en niet irriterend product. Men hoeft geen masker of bescherming te dragen tijdens de plaatsing terwijl het wel nodig is met andere vezelachtigeDat geproduceerd wordt met minerale of plantaardige vezels. isolatiematerialen.

7. 100% waterdicht

Thermosulit biedt een totale controle van de hygrometrieDe hygrometrie of vochtmeting is het aantal vochtigheid aanwezig in de lucht. dankzij zijn lucht-, water- en vochtdichtheid.

De brede zelfklevende strook in aluminium van 7,5 cm waarborgt een perfecte dichtheid ter hoogte van de voegen, zonder thermische bruggenPunt langs waar er een verlies van hitte is. Zie lexicon voor meer uitleg.. Met de traditionele isolatiematerialen, is het zeer moeilijk om dit resultaat te bereiken. Als lucht ergens door kan, is isolatie zo goed als overbodig, want warmte zal altijd naar de koude punten gaan.

Thermosulit kan worden opgeslagen en geplaatst in om het even welke weersomstandigheden, zonder enig verlies van doeltreffendheid. Dit heeft het voordeel dat het gebouw onmiddellijk beschermd kan worden tegen het slechte weer. Dit is niet het geval bij een traditioneel isolatiemateriaal, dat vaak in open lucht opgeslagen wordt op bouwplaatsen en het vocht uit de lucht opslorpt waardoor de doeltreffendheid ervan achteruitgaat.

Terug naar boven

8. Vuurvastheid

Thermosulit is perfect bestand tegen vuur dankzij het aluminiumfolie. Het schuim heeft ook een uitstekende weerstand en verspreidt het vuur niet door druppeltjes. Ten eerste is het beschermd door de aluminium. Ten tweede, zelf in contact met een vlam, verbrandt het zonder te smelten. Zoals men het kan zien op de video stopt het schuim onmiddellijk te branden als men de vlam weghaalt.

Terug naar boven

9. Hoge weerstand

Thermosulit wordt door fusie Wanneer een vaste toestand vloeibaar wordt onder invloed van warmte. Klik op deze link voor meer uitleg. gecreëerd, een procédé dat al de kwaliteiten en eigenschappen van de gebruikte materialen behoudt. Daarnaast kan Thermosulit niet aangetast worden door schimmel.
Thermosulit bestaat uit een aluminiumstructuur die versterkt is door een net dat een uitstekende trekkracht verzekert en een hoge weerstand tegen perforatie biedt bij de plaatsing van de isolatie.

Deze foto toont hoe veilig Thermosulit is dankzij een zeer hoge weerstand. Het werd niet ontworpen om op te stappen.

Terug naar boven

10. Besparing = Ecologie

Voor een huis met een niet-geïsoleerde dakoppervlakte van 100 m² (72 m² op de vloer), kan u door Thermosulit 10.2 (of +/- 15 cm vezelisolatie) aan te brengen, een energiebesparing realiseren van meer dan 1.200 liter stookolie of m³ gas per jaar of 12.000 kW elektriciteit*. Door de isolatie van de vloer, de muren en de ramen te verbeteren, zal uw besparing nog groter worden.

Tegen de huidige prijs van de brandstoffen of kW, begint de investering te renderen binnen +/- 1 jaar !

Voor dezelfde situatie gaat uw CO2-uitstoot naar beneden met +/- 3,6 ton, wat bijdraagt aan de verlaging van de uitstoot van broeikasgassen en tot het behalen van het objectief van de Kyoto-norm. Men moet weten dat meer dan 22% van de CO2-emissie gegenereerd wordt door de verwarming van woningen en gebouwen.

*Volgens software "Energie +" UCL – Architectuur en Klimaat – Divisie Energie van het Ministerie van het Waals Gewest.

Terug naar boven