Principes

~Vergelijking
solutions-toitures
EfficiŽntie van Thermosulit vs. traditionele isolatoren of pu-isolatie

De belangrijkste isolatiematerialen voor daken zijn:

- materialen op basis van mineralen zoals rotswolThermisch isolatiemateriaal gebruikt bij de bouwsector bestaande uit vezels met een minerale basis. of glaswolThermische isolatiemateriaal gebruikt bij de bouwindustrie bestaande uit vezels aan minerale basis.,
- synthetisch schuim zoals schuim op basis van polyurethaan (PU)Isolerend schuim dat bestaat in de vorm van starre panelen of vooruitgeworpen schuim. Klik en krijg meer uitleg in ons lexicon. of polystyreenKunststof die door polymerisatie van styreen wordt verkregen. Klick en krijg meer uitleg in ons lexicon.,
- dunne, reflecterende isolatiematerialen zoals Thermosulit.


Wat zijn de echte kwaliteiten van deze isolatiematerialen? Thermosulit en de traditionele isolatiematerialen zoals PU-isolatie en glaswol gebruiken verschillende principes. Hoe kunnen we ze dan vergelijken?

Thermosulit versus minerale wol en pu-isolatie

Traditionele isolatiematerialen gaan uit van het principe van de geleiding: warmte-overdracht via contact, van warm naar koud. U kunt minerale wol en pu-isolatie vergelijken aan de hand van hun geleidingsvermogenEigenschap van een voorwerp om warmte over te dragen. in droge toestand.
Dergelijke droge omstandigheden komt men alleen maar tegen in laboratoria. De efficiŽntie van isolatiematerialen als pu-isolatie of rotswol hangt af van hun dikte, permeabiliteit en densiteit.

Materialen die lucht in zich vasthouden, vertragen de thermische overdracht door geleidingOverdracht van warmte door materialen.. Open materialen, die dus vochtigheid opnemen, zullen veel meer geleidend zijn. Dit is bijvoorbeeld het geval met minerale wol die, in werkelijkheid, zich nooit in een perfect droge lucht bevindt, behalve misschien gedurende de laboratoriatesten.

Thermosulit, een interessant alternatief voor minerale wol en pu isolatie

Thermosulit werkt volgens het reflectie-principe: de reflecterende isolatiefolie blokkeert en weerkaatst zowel koude- als warmtegolven.

Ďs Winters beschermt Thermosulit u tegen de koude buitenlucht. U slaagt erin de geproduceerde warmte binnen te houden en bespaart dus op uw energiefactuur. De traditionele isolatiematerialen slorpen aan de ene kant de kou en aan de andere de warmte op, wat een dauwpuntPlaats waar het verschil in temperatuur tussen kou en warmte condensatie doet ontstaan. binnenin het product veroorzaakt. Thermosulit daarentegen weerkaatst ze.

In de zomer weerkaatst Thermosulit de warmte en beschermt de ruimtes gelegen onder het dak. Dit is het omgekeerde fenomeen als bij minerale wol die de warmte traag opneemt en Ďs nachts afgeeft.

Bovendien kunt u dankzij Thermosulit ook de condensatieVerandering van lucht in gastoestand naar een vloeibare toestand. Klik en krijg meer uitleg in ons lexicon. en de vochtigheid controleren. In tegenstelling tot dikke isolatiematerialen die functioneren op basis van geleiding, vermindert de kwaliteit van Thermosulit niet na verloop van tijd, zelfs niet in een zeer vochtige omgeving.

De werking van Thermosulit en traditionele isolatoren als minerale wol of pu-isolatie is dus gebaseerd op 2 verschillende principes. Daarom is het niet relevant om thermisch reflecterende isolatoren op hun geleiding te testen. Het is echter aangewezen om beide materialen afzonderlijk te beoordelen naargelang hun werkingsprincipe.

Om deze testen uit te voeren hebben het CIM en de universiteit van Sheffield in het Verenigd Koninkrijk samengewerkt om een methodologie te ontwikkelen die de efficiŽntie van de twee isolatiematerialen kan vergelijken. Thermosulit werd hieraan onderworpen, net als 20 cm glaswol.
Ontdek hier de details van de testen en de indrukwekkende resultaten, in het voordeel van Thermosulit.

Bekijk hier de talrijke voordelen van Thermosulit voor bijvoorbeeld isolerende dakbedekking.