solutions-toitures
Hoe moet men Thermosulit plaatsen ?

Tips voor een goede plaatsing

- Voor een goede doeltreffendheid moet elke reflecterende thermische isolatie geplaatst worden met een luchtlaag langs beide zijden van ten minste 10 mm. Als een ander materiaal onmiddellijk tegen de aluminium zit daalt het effect van de reflectie.

- Het gebruik van geventileerde dakpannenDakpan met een kleine opening voor ventilatie in het dak. of nok dakpannenDakpan die op het hoogste punt van een dak komt om de nok te bedekken. is aangeraden om een goede luchtstroming te voorzien.

- In geval van plaatsing voor de isolatie van muren moet elke reflecterende thermische isolatie geplaatst worden langs de binnenzijde van de muren om deze te laten ademen en ervoor te zorgen dat ze hun vocht niet afgeven in het huis.

- In aanvulling van een traditionele isolatiemateriaal moet een thermo-reflecterend isolatiemateriaal altijd langs de binnenzijde geplaatst worden. Een minerale wol bijvoorbeeld moet kunnen ademen en haar vochtigheid naar buiten afgeven.

- Als Thermosulit geplaatst wordt wanneer er een lichte regen of dauw is moet u eerst de aluminium goed drogen. Daarvoor gebruikt u bijvoorbeeld een doek vooraleer u de aluminium tape plakt. Als dit niet gedaan wordt is er een risico dat het aluminium niet goed kleeft.

Afwerking

Hoe Thermosulit aan het uiteinde plaatsen ?

Langs binnen, Thermosulit plooien en het bevestigen met een lat.

Langs buiten, Thermosulit na de eerste keperHouten balk die van nok tot voet loopt. De panlatten worden op de kepers bevestigd. plooien en op de muur bevestigen met de hulp van een lat.